Een mooie zaterdagavond in Utrecht

SC Antilope – Devedo, zaterdag 4 november, 53- 51

SC Antilope moest het opnemen tegen landskampioen DeVeDo uit Ermelo.

De avond begon met muziek, het voorstellen van de spelers door onze verslaggever en bezette banken op de tribunes.

Je merkte aan alles dat dit een echte wedstrijd kon worden. Een wedstrijd zoals het hoort in de Eredivisie.

Antilope begon sterk aan de wedstrijd. Met Rody de Bie in de starting 5 had Len van Dort de mogelijkheid om te kijken naar andere wisselende opstelling.

Dit wierp dan ook zijn vruchten af. De snelle en sterke De Bie wist in het eerste kwart 6 punten te maken. Van Dort wist 9 punten te maken en Maarten Robberegt had nog een mooie ‘off the glass’ score vanachter het blok

. DeVeDo wist in het eerste kwart niet verder te komen dan 6 punten. Vooral de sterke schutter Chèr Korver wist het net nog niet te vinden. Het eerste eerste kwart eindigde in 17-6.

Van Dort was tevreden over het eerste kwart, maar zag ook dat er wat geluk aan onze zijde was. Passes kwamen aan, schoten vielen. Bij DeVeDo waren de schoten er wel, maar moesten ze nog vallen. Het was dus nog zeker niet gespeeld. En zo geschiede. DeVeDo kwam steeds meer in de wedstrijd. Vooral Julia van Sprong begon het net te vinden. Boris van Hunnik werd door Van Dort in het veld gebracht. De Bie kon hierdoor zijn rust pakken. Met maar 7 punten aan de kant van Antilope en 12 punten aan de kant van DeVeDo werd dit een opzet van nog een spannende tweede helft in Utrecht.

En spannend werd het. De eerder genoemde Korver heeft het net tot nu toe nog niet weten te vinden. In het derde kwart bracht zij daar verandering in. Met 8 punten drukte zij haar stempel van dit kwart. Ook Fabian Jansen wist het net goed te vinden. Met Van Hunnik (9punten), Van Dort (4 punten) en Frank de Goede (2 punten) wisten we nog enigszins tegengas te bieden. Wel staan we eind derde kwart voor het eerst deze wedstrijd achter; 39-40.

De ‘defense’ van de zijde van Antilope moest echt feller. De schutters van DeVeDo niet nog meer in de wedstrijd laten komen. Van Dort begon weer met zijn starting 5. Met De Bie en Van Dort wist Antilope weer op voorsprong te komen. De spanning steeg. De punten werden om en om verdeeld. De Goede wist een belangrijke score te maken. Hierdoor kwam Antilope op 48-46. Van Hunnik en Van Dort maken nog de laatste scores aan de zijde van Antilope. Genoeg om van DeVeDo te winnen met 53-51.

Met muziek, live verslaglegging, puntje puntje spelen en thuispubliek winnen van de landskampioen. Het was een mooie zaterdagavond in Utrecht.